Dagens Angus

Header photo from Angus Buchan Media Archive

Angus Buchan

med fötterna på jorden

Angus Buchan är mest känd för sin bok ”Tro lika självklart som potatis” (Gospel Media). Nu är han aktuell med ”Bondens år”, en andaktsbok på svenska, också den utgiven på Gospel Media i samarbete med Kristna Bönder.

Tillägnan
Denna bok tillägnar jag min fru, och bästa vän, Jill och min familj. Utan er tro på Jesus och att ni gett mig frihet att predika evangeliet hade jag aldrig klarat av det.

 

Förord
Som bonde ser jag Bibeln som min jordbrukshandbok. Det finns en princip i Guds ord som är den viktigaste och den finns i Hebreerbrevet 11:6, och där står det: ”utan tro är det omöjligt att behaga Gud.”

Faktum är att utan tro kan vi inte leva det här livet eller fullborda det lopp han har för oss. Vi kan inte vara effektiva bönder, hemmafruar, affärsmän, studenter eller predikanter. Men ännu viktigare, vi kan inte behaga GUD.

På vår gård har vi ett ordspråk som lyder: ”Goda människor kommer inte till himlen. Troende kommer till himlen.” Vi behagar Gud när vi litar på honom, kallar på hans namn och ber om hans hjälp. Bonden kan säga: ”Jag gör en plan”, ”Jag gör det på mitt sätt”, men det imponerar inte det minsta på vår Skapare. Faktum är att det är högmod – och högmod går alltid före fall. Vi sår vår säd i tro och litar på att Jesus får den att växa. Vi stiger över båtkanten i tro och litar på att Jesus ger oss förmågan att gå på vattnet (och förresten är båten ändå på väg att ruttna och sjunka). Vi litar på att denna bok ska hjälpa dig att se att Jesus verkligen lönar den som uppriktigt söker honom.

Angus Buchan
Greytown, Sydafrika

Dagens Angus

Ett sken av gudsfruktan

”De skall… ha ett sken av gudsfruktan men förneka dess kraft. Håll dig borta från dem!” – 2 Timoteusbrevet 3:5

Den här versen får mig att tänka på kyrkobesökare snarare än prostituerade, alkoholister, drogmissbrukare och häxdoktorer. Människor som har ett sken av gudsfruktan men förnekar dess kraft och går till kyrkan bara av sociala skäl. För dem är att gå i kyrkan samma sak som att gå till en klubb. Dessa människor drar sig undan när vi börjar prata om manifestationer av Guds kraft, gudomligt helande, frälsning, helighet och överlåtelse. Den största fienden till vår Herre Jesus Kristus är religion. Be Gud idag att han ska tända en eld i ditt hjärta, så att du inte blir ljummen, negativ och passiv – och bara gör saker av slentrian. Om Jesus Kristus inte är en verklighet i ditt liv idag, gå ned på knä och be honom att bli din personlige Herre och Frälsare. Ta en noggrann titt på ditt liv. Om du har varit negativ, kritisk eller cynisk, be Gud om förlåtelse. Börja tro att han är en undergörande Gud – den ende som är Allsmäktig och som kan göra allt du ber honom om, om du bara tror (Joh 14:14). Vår Gud svarar på bön. Vi har sett hur sjuka blivit helade när vi smort dem med olja och bett trons bön. Vi har sett en östlig vind blåsa iväg en hagelstorm. Vi har sett majs komma upp ur förtorkad jord. Vi har sett honom hålla regnet utanför stadion under kampanjmöten när det hällregnat runt omkring. Stäng honom inte ute med religion – ett sken av gudsfruktan utan äkta andlig kraft.