Dagens Angus

Header photo from Angus Buchan Media Archive

Angus Buchan

med fötterna på jorden

Angus Buchan är mest känd för sin bok ”Tro lika självklart som potatis” (Gospel Media). Nu är han aktuell med ”Bondens år”, en andaktsbok på svenska, också den utgiven på Gospel Media i samarbete med Kristna Bönder.

Tillägnan
Denna bok tillägnar jag min fru, och bästa vän, Jill och min familj. Utan er tro på Jesus och att ni gett mig frihet att predika evangeliet hade jag aldrig klarat av det.

 

Förord
Som bonde ser jag Bibeln som min jordbrukshandbok. Det finns en princip i Guds ord som är den viktigaste och den finns i Hebreerbrevet 11:6, och där står det: ”utan tro är det omöjligt att behaga Gud.”

Faktum är att utan tro kan vi inte leva det här livet eller fullborda det lopp han har för oss. Vi kan inte vara effektiva bönder, hemmafruar, affärsmän, studenter eller predikanter. Men ännu viktigare, vi kan inte behaga GUD.

På vår gård har vi ett ordspråk som lyder: ”Goda människor kommer inte till himlen. Troende kommer till himlen.” Vi behagar Gud när vi litar på honom, kallar på hans namn och ber om hans hjälp. Bonden kan säga: ”Jag gör en plan”, ”Jag gör det på mitt sätt”, men det imponerar inte det minsta på vår Skapare. Faktum är att det är högmod – och högmod går alltid före fall. Vi sår vår säd i tro och litar på att Jesus får den att växa. Vi stiger över båtkanten i tro och litar på att Jesus ger oss förmågan att gå på vattnet (och förresten är båten ändå på väg att ruttna och sjunka). Vi litar på att denna bok ska hjälpa dig att se att Jesus verkligen lönar den som uppriktigt söker honom.

Angus Buchan
Greytown, Sydafrika

Dagens Angus

Vår Gud är levande

”Om ni ber om något i mitt namn, skall jag göra det.” – Johannesevangeliet 14:14

Yonggi Cho är pastor i den förmodligen största församlingen i världen. Jag tror att när de räknade senast hade de ungefär 800 000 medlemmar. När han en gång startade i ett litet tält med en församling på fyra-fem personer, bad han väldigt specifikt. Jag kommer ihåg att jag läste om en gång när han bad Gud om en cykel – och inte vilken cykel som helst. Han bad om en kastanjefärgad cykel med handbroms och han angav till och med fabrikatet. Gud gav honom exakt vad han bad om. Han älskar att göra så. Gud gav mig en vision om att ta hans Ord från Kapstaden till Jerusalem. När jag tillbringade tid med honom, gav han mig specifika instruktioner om färg och typ av lastbil, inklusive kapacitet och storlek. Jag bad specifikt om det och idag står lastbilen utanför min kontorsdörr. Varje gång jag ser den, tackar jag Herren för hans bönesvar. Han är en Gud som är så nära oss. Tala med honom och ha gemenskap med honom idag. Han önskar att få vara din vän och förtrogne. Han längtar efter att få ge dig råd genom sitt heliga Ord och frid i ditt hjärta. Så välsignade vi är att vår Gud inte är någon stenfigur eller något fantasifoster, eller en staty i något avlägset land. Vår Gud är levande. Han lever i våra hjärtan, och den största nyheten av alla är att vi snart kommer att få se honom ansikte mot ansikte.