Dagens Angus

Header photo from Angus Buchan Media Archive

Angus Buchan

med fötterna på jorden

Angus Buchan är mest känd för sin bok ”Tro lika självklart som potatis” (Gospel Media). Nu är han aktuell med ”Bondens år”, en andaktsbok på svenska, också den utgiven på Gospel Media i samarbete med Kristna Bönder.

Tillägnan
Denna bok tillägnar jag min fru, och bästa vän, Jill och min familj. Utan er tro på Jesus och att ni gett mig frihet att predika evangeliet hade jag aldrig klarat av det.

 

Förord
Som bonde ser jag Bibeln som min jordbrukshandbok. Det finns en princip i Guds ord som är den viktigaste och den finns i Hebreerbrevet 11:6, och där står det: ”utan tro är det omöjligt att behaga Gud.”

Faktum är att utan tro kan vi inte leva det här livet eller fullborda det lopp han har för oss. Vi kan inte vara effektiva bönder, hemmafruar, affärsmän, studenter eller predikanter. Men ännu viktigare, vi kan inte behaga GUD.

På vår gård har vi ett ordspråk som lyder: ”Goda människor kommer inte till himlen. Troende kommer till himlen.” Vi behagar Gud när vi litar på honom, kallar på hans namn och ber om hans hjälp. Bonden kan säga: ”Jag gör en plan”, ”Jag gör det på mitt sätt”, men det imponerar inte det minsta på vår Skapare. Faktum är att det är högmod – och högmod går alltid före fall. Vi sår vår säd i tro och litar på att Jesus får den att växa. Vi stiger över båtkanten i tro och litar på att Jesus ger oss förmågan att gå på vattnet (och förresten är båten ändå på väg att ruttna och sjunka). Vi litar på att denna bok ska hjälpa dig att se att Jesus verkligen lönar den som uppriktigt söker honom.

Angus Buchan
Greytown, Sydafrika

Dagens Angus

Hämta kraft i Jesu nåd

”Du mitt barn, hämta kraft i den nåd som finns hos Kristus Jesus.” – 2 Timoteusbrevet 2:1

Om inte Guds nåd fanns, vore den här världen helt utan hopp. Att hämta kraft i nåden betyder att vi finner vår styrka i den favör och välsignelse som kommer från Herren Jesus Kristus. Förr var jag tyngdlyftare och tillbringade många timmar i gymmet med att bygga upp min styrka, men det är inte den sortens kraft Gud talar om. Det är inte vår kraft utan hans, som ges till oss på grund av hans oförtjänta nåd. Gud säger att vi måste hämta vår kraft i den och inte lita till vår egen förmåga. Allt handlar om honom. Om du har fått en gåva att hela människor, att predika eller profetera, så har det inget med dig att göra. Den kommer från Guds godhet (nåd) och han skall ha äran. I affärsvärlden får du lära dig att alla medel är tillåtna för att ta sig till toppen, men i Guds rike är det precis tvärtom. Som du sår får du skörda. Så som du behandlar din bror, så främjar Gud dig. Vi behöver inte bevisa något för någon, för det goda som finns i mig kommer från Gud och min styrka ligger i den vetskapen. Är du stark i Herren Jesus Kristus idag? Eller håller du envist fast vid att göra dina egna saker? Om du gör så, kära vän, ångra dig och koppla upp dig mot den kraftfullaste energikälla världen någonsin sett – Herren Jesus.