Dagens Angus

Header photo from Angus Buchan Media Archive

Angus Buchan

med fötterna på jorden

Angus Buchan är mest känd för sin bok ”Tro lika självklart som potatis” (Gospel Media). Nu är han aktuell med ”Bondens år”, en andaktsbok på svenska, också den utgiven på Gospel Media i samarbete med Kristna Bönder.

Tillägnan
Denna bok tillägnar jag min fru, och bästa vän, Jill och min familj. Utan er tro på Jesus och att ni gett mig frihet att predika evangeliet hade jag aldrig klarat av det.

 

Förord
Som bonde ser jag Bibeln som min jordbrukshandbok. Det finns en princip i Guds ord som är den viktigaste och den finns i Hebreerbrevet 11:6, och där står det: ”utan tro är det omöjligt att behaga Gud.”

Faktum är att utan tro kan vi inte leva det här livet eller fullborda det lopp han har för oss. Vi kan inte vara effektiva bönder, hemmafruar, affärsmän, studenter eller predikanter. Men ännu viktigare, vi kan inte behaga GUD.

På vår gård har vi ett ordspråk som lyder: ”Goda människor kommer inte till himlen. Troende kommer till himlen.” Vi behagar Gud när vi litar på honom, kallar på hans namn och ber om hans hjälp. Bonden kan säga: ”Jag gör en plan”, ”Jag gör det på mitt sätt”, men det imponerar inte det minsta på vår Skapare. Faktum är att det är högmod – och högmod går alltid före fall. Vi sår vår säd i tro och litar på att Jesus får den att växa. Vi stiger över båtkanten i tro och litar på att Jesus ger oss förmågan att gå på vattnet (och förresten är båten ändå på väg att ruttna och sjunka). Vi litar på att denna bok ska hjälpa dig att se att Jesus verkligen lönar den som uppriktigt söker honom.

Angus Buchan
Greytown, Sydafrika

Dagens Angus

Guds trofasthet


”HERREN, din Gud, är Gud, den trofaste Guden som håller fast vid sitt förbund och sin nåd i tusen släktled, när man älskar honom och håller hans bud.” – 5 Moseboken 7:9

Vilket underbart löfte! Vår Fader håller sitt förbund med dem som älskar honom och håller hans bud, i tusen släktled! Det är en lång tid. Det enda han begär av oss är att vi håller vår del av förbundet – först och främst att vi älskar honom och sedan att vi håller hans bud. Du kanske inte har hört från Gud på ett tag, saker har inte blivit som du hoppats och Guds löften till dig har inte blivit uppfyllda än. Jag säger ÄN! Tro på Guds ord, att han kommer att hålla sitt förbund i tusen släktled. Det är goda nyheter! Häromdagen upprättade jag mitt testamente. Jag skrev på ett avtal som jag gav till en förvaltare på banken. Det kommer att gälla. Har du ett avtal med Gud? Har du ingått ett förbund med Gud? Du kan tro på hans löften, för en sak som jag har lärt mig, min vän, är att Gud inte är en människa, så att han skulle ljuga (4 Mos 23:19). Det är något som inte alltid kan sägas om affärsvärlden idag. Gud säger att hans förbund gäller i tusen släktled. Du kan lita på honom. Han står fast vid sina löften.