landskapsfoton (14)

Medlemsbrev Maj 2023

Lita på Herren 

I Predikarens 3 kap skriver författaren troligen Salomo att ”Allting har sin tid”.
allt som sker under himlen har sin tid. Födas har sin tid och att dö har sin tid, plantera har sin tid
och att rycka upp det man planterat har sin tid och så vidare

Så är det också i våra liv, olika saker har sin tid. Vi som varit med ett tag har sett hur livet varit
i olika tider, barnaåren hade sin tid och ungdomsåren hade sin tid, och år då man byggde familj osv.
Men i allt som händer i olika tider så får vi förlita oss på Herren. Han är med oss både som barn, ungdomar , medelålders och äldre.

En som vi ser har sitt liv i olika perioder är Mose, vi brukar säga att hans liv var uppdelat i 40 årsperioder. Första 40 åren levde han i Egypten vid Faraos hov, den andra 40 årsperioden levde han i öknen på flykt efter att ha dödat en egyptier, han skaffade familj och vaktade svärfars får men så fick han en stark Gudsupplevelse vid den brinnande busken och fick vid 80 års ålder på nytt börja tjäna Herren ,och fick vara med att leda Israels folk ut ur Egypten genom Röda havet och efter många år in i det förlovade landet. Allt för att han förlitade sig på Herren och trodde på honom.

En annan som fick uppleva olika tider i livet var Job, han var en mäktig man hade stor familj och en stor djurbesättning. Det står att han var en rättsinnig man som fruktade Gud och undvek det onda, men ändå togs allt detta bort ifrån honom. Vi tror många gånger att detta höll på en lång tid men så var det inte , det var en kort prövning som Job fick gå igenom , och i allt det som skedde så litade han på Herren och sa ”naken kom jag ur min moders liv och naken skall jag vända åter dit,

Herren gav och Herren tog, lovat vare Herrens namn”. Job fick förtrösta sig på Herren och i Jobs sista kapitel kan vi se hur han fick allt det han förlorat tillbaka, vers 10” Och Herren gjorde slut på Jobs olycka när han bad för sina vänner , Herren gav dubbelt upp mot vad han tidigare haft.”

Låt oss göra som Job och förlita oss på Herren i livets alla skeenden, Vi kan se att denna tidsålders slut närmar sigoch förstår att allt som ska hända i sista tiden måste få ske, men i allt detta så får vi

FÖRLITA oss på Herren

Vänner, Nåd och Frid och Guds rika välsignelse över er alla.

Hans-Olof Agnesson

vice ordförande Kristna Bönder

You are currently viewing Medlemsbrev maj 2023